To WordPress or not to WordPress: wat zijn de voordelen?

Ongeveer 55% van onze websites zijn gemaakt op een WordPress motor. Daarbij maken we gebruik van WordPress componenten om de website te bouwen en de functionaliteiten te implementeren. Daarnaast maken we ook custom-made websites, statische websites, webplatformen, CRM systemen en back-end systemen , … met behulp van HTML, CSS, PHP, MySQL, JavaScript, AJAX, …

Vragen omtrent WordPress die we vaak gesteld krijgen zijn:

 • Heb ik echt een WordPress site of CMS (content management system) nodig?
 • Is mijn oude site niet goed genoeg voor wat ik doe? 
 • Waarom zou ik veranderen van mijn huidig platform naar een WordPress motor? 

Als je jezelf die vragen ook stelt voor jouw bedrijf, dan ben je bij dit artikel op de juiste plaats. Onze WordPress experts lijsten hieronder 6 belangrijke voordelen op in vergelijking met andere systemen. We bekijken ook het brede gamma aan opties wat er gemaakt kan worden met een WordPress motor en welke bekende platformen ook deze motor gebruiken.

Wanneer we het hebben over “WordPress” bedoelen we de zelfgehoste versie van WordPress, niet wordpress.com hetgeen een hosting service is en verschillende nadelen heeft.

Een van de grootste misconcepties is dat WordPress een blogplatform is. 

Dat is het niet!

Contacteer ons vandaag nog !

De koffie staat alvast klaar voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Geef ons de kans om onze methodologie te verklaren, we zijn ervan overtuigd dat we jouw merk tot een hoger niveau kunnen tillen.

Daar zijn ze oorspronkelijk ooit mee begonnen, maar al snel werd duidelijk dat de flexibiliteit en snelheid een grote troef bleek voor het meer statische gedeelte van een website ook te bouwen. 

Laten we even bekijken waarom jouw website waarschijnlijk ook een WordPress moet zijn.

1. WordPress is gratis 

WordPress biedt een gratis pakket aan dat gemakkelijk wijzigbaar en flexibel, eenvoudig om te gebruiken en moeiteloos  te updaten is. Het pakket is gratis, maar moet uiteraard geïnstalleerd worden op een betalende server (hosting ) en gekoppeld worden met een domeinnaam (url).

Veel andere CMS (= Content Management System) systemen (zoals Wix, Shopify, …) hebben een maandelijkse plan dat doorheen de jaren flink kan oplopen.

WordPress is en blijft gratis, hetgeen opportuun is om de nodige updates te kunnen doen (meer daarover in de sectie 5 omtrent beveiliging).

2 WordPress heeft een uitgebreide community

Omdat zoveel websites gebaseerd zijn op een WordPress motor, zijn er tonnen developers die hun obstakels en oplossingen delen voor de moeilijkste problemen. Als bedrijf leveren wij ook graag onze feedback aan deze community met diverse unieke oplossingen die we in het verleden hebben verwezenlijkt. Daarnaast zijn er ook een tal van plugins beschikbaar. Indien de klant een integratie met Facebook wenst, is dit heel gemakkelijk (en dus ook goedkoop) te integreren, waar bij onze andere system we dit custom moeten schrijven. Onze klanten hebben de meest creatieve ideeën die we zonder bepaalde plugins onmogelijk voor een redelijk budget zouden kunnen implementeren. 

3 WordPress is SEO friendly

WordPress gebruikt een standaard en volgens de regels geschreven code. Om het niet te nerdy te verwoorden: Google en andere zoekmachines houden van WordPress. Net daarom scoort een WordPress website vaak hoger dan andere platformen tijdens een zoekterm. Daarnaast optimaliseren we steeds de SEO (= Search Engine Optimization) door de juiste regels toe te passen in-site en alle parameters juist mee te geven.

Niet gevonden worden is voor jouw bedrijf het ergste dat kan gebeuren.

4 WordPress is een gebruiksvriendelijke CMS

CMS staat voor content management system.

Wanneer een klant een aanpassing wil doen hebben zij ons meestal niet meer nodig (behalve voor grote, ingrijpende aanpassingen). Na een training die standaard na elk project gegeven wordt, kunnen klanten foto’s aanpassen, tekst veranderen, blogartikelen schrijven, producten toevoegen, … Het is een systeem dat eenvoudig uitgelegd kan worden aan niet technische mensen en door onze implementatie is het moeilijk om iets verkeerd in te geven.

5. WordPress is (be)veilig(d)

WordPress is gemaakt met veiligheid in het achterhoofd en wordt beschouwd als een veilige website omgeving. Maar… net zoals de echte wereld kan ook het internet een onzekere plaats zijn. Omdat WordPress zo populair is worden heel veel WordPress websites gehackt die door “leken” zijn gemaakt. Veel gebruikers denken zelf gemakkelijk een WordPress website te kunnen maken met behulp van een thema, maar komen later bedrogen uit wanneer hun volledige site gehackt wordt en alle data verloren is. Naast de schade aan de klantenbasis (we hebben wel al vaker gehackte sites opgekuist die plots porno tonen) is het tijdverlies, de meerkost van opkuisen en schade aan de ranking door Google een vaak onderschatte investering die uiteindelijk een pak duurder uitkomt.

6. WordPress kan om met verschillende mediatypes en feeds

Naast tekst is het mogelijk om afbeeldingen, audio, pdf bestanden en video te embedden. Daarnaast kunnen ook verschillende feeds toegevoegd (Instagram, Soundcloud, Spotify, Facebook, Twitter). Dit laatste maakt je website dynamisch en zoekmachines als Google zien graag nieuwe content op je website verschijnen.

Kan je zelf een WordPress website maken?

We vinden dit een heel gevaarlijke vraag. Het korte antwoord is: ja. Maar dat is het ook op de volgende vragen:

 • Kan onze frontend developer een driegangenmenu maken? 
  • ja, maar denk aub tweemaal na voordat je zijn creatie opeet tenzij je een voedselvergiftiging wil, gecombineerd met salmonella en campilobacter. Een culinair orgasme zal je van hem nooit moeten verwachten.
 • Zou onze hoofddesigner ooit een trainingsbroek aantrekken?
  • ja, als het leven van zijn vrouw en twee kinderen op het spel zouden staan, zou hij het waarschijnlijk overwegen om een trainingsbroek aan te trekken die hij nog snel bij de buren moet halen, want “zoiets afgrijselijk komt nooit in zijn kleerkast”.
 • Kan onze junior developer functioneren als hij honger heeft?
  • ja, maar vraag hem niks, maak geen direct oogcontact, reageer niet op zijn gezucht en kom niet te dicht in zijn buurt als je leven je lief is. Er is een reden waarom we een kom Snickers steeds in de buurt hebben.
 • Kan onze hoofdbackend developer zonder muziek?
  • ja, maar vier dagen zonder muziek en hij is klaar om opgenomen te worden in het dichtsbijzijnde psychiatrisch centrum
 • Kan onze copywriter verlieft worden op iemant die schrijffouten maakd?
  • ja (… alhoewel), maar dan is die liefde blinder dan de eerste aflevering van De Mol.
 • Kunnen we onze junior designer bellen omtrent een grafische vraag op zaterdag omstreeks zes uur ’s ochtends?
  • ja, een zinnig antwoord krijgen is misschien net iets anders. Aan de andere kant kan je waarschijnlijk wel meegenieten van de meest opzwepende deuntjes die op dat moment gedraaid worden in de Charlatan of de Ventura.

Met andere woorden, het is mogelijk, maar we raden het geen startup of professioneel bedrijf aan die het menens is met zijn/haar bedrijf. Schoenmaker blijf bij uw leest.

Je kan tenslotte heel veel verkeerd doen zonder de nodige kennis. 

 • Zal je website veilig genoeg zijn? 
  • Waarschijnlijk niet waardoor hij binnen het jaar gehackt wordt.
 • Zal hij er mooi uitzien? Wanneer je gebruikt maakt van een thema misschien wel, maar hij zal niet consistent zijn met je bedrijf en waarschijnlijk hebben honderden mensen hetzelfde idee gehad waardoor je website verre van uniek is. Zo zagen we twee websites van dierenartsen  in dezelfde regio met bijna identiek dezelfde website.
 • Zal je website snel genoeg zijn? 
  • Wanneer je geen kennis van optimalisatie hebt, waarschijnlijk niet
 • Zal er genoeg nagedacht zijn over je website? 
  • Bij ons alvast wel. We ademen websites en webcontent. Het is wat we dagelijks doen.
 • Wordt je website gevonden? 
  • Wanneer je geen expertise hebt van SEO zal je website waarschijnlijk wegkwijnen op de zesde pagina (of verder) in Google.
 • Zijn je bestanden geoptimaliseerd voor het web? 
  • Zoniet, hebben (mobiele) bezoekers een mindere ervaring tijdens het bezoeken van je website.
 • Wanneer er iets verkeerd is gegaan, heb je dan een backup? 
  • Weet je wie te bellen die sowieso een antwoord voor je heeft binnen de kortste tijd? Wij garanderen een killerservice voor al onze klanten, zodat zij zich geen zorgen hoeven te maken over hun website.

Welke soort websites kunnen we maken?

Onze klanten zijn heel divers en zitten in verschillende sectoren met elk hun specifieke noden. Met WordPress zijn we in staat om eenvoudige websites tot e-commerce marketplaces te maken.

Hieronder vind je een paar voorbeelden van projecten die we in het verleden gemaakt hebben

Landingspagina ten voordele van verkoopstimulatie (Residentie Emporda)

Lo-immo is een immokantoor te Lochristi. Voor een nieuwbouwproject waren zij op zoek naar een overzichtelijke en budgetvriendelijke oplossing om bezoekers meer informatie te verschaffen over de panden in portfolio.

Corporate bedrijfswebsite (MyHappyHome)

De website van MyHappyHome bestaat uit twee delen. Enerzijds zien de bezoekers een mooie corporate website waar alle informatie van het bedrijf op staat. Over deze website, net zoals al onze andere projecten, is nagedacht. Van logo tot huisstijl, tot contentcreatie, tot plaatsing van bepaalde elementen. De website bevat heel wat call-to-actions zodat bezoekers zich kunnen registeren om van de gratis diensten van MyHappyHome te kunnen genieten.

Anderzijds koppelden we een volledig CRM-systeem (Customer Relationship Management) aan deze website. Wanneer bezoekers zich inschrijven,  komen ze automatisch in een systeem dat de eigenaren in staat stelt om de status te bekijken van nieuwe klanten, bestaande klanten te onderhouden, bellijsten op te stellen, de juiste diensten in te geven en noem het maar op. Het geeft de eigenaren de kans  om alles geautomatiseerd te laten verlopen en op die manier heel veel tijd en kosten aan personeel te besparen. Het is daarnaast ook een overzichtelijk systeem dat gefocust is op groei, gebruiksvriendelijkheid en automatisering. Wil je meer weten over op maat gemaakte systemen? Bezoek dan onze backend systemen sectie hier.

Portfolio website (Jonas Verbeke)

Jonas Verbeke is zonder twijfel onze meest favoriete fotograaf. Hij legt pareltjes vast op de gevoelige plaat voor trouwfeesten, evenementen, de cultuursector en bedrijven. Voor hem bouwden we een portfolio website waarop hij heel eenvoudig nieuwe projecten kan toevoegen via een uniform systeem die de consistentie doorheen de site bewaard. Het is ook onmogelijk voor bezoekers om de foto’s op te slaan en te misbruiken. 

Eens kijken door de ogen van een fotograaf? Bekijk zijn collecties op www.jonasverbeke.be

E-commerce / online webshop (Mora Mora)

Mora Mora is onze klant met het lekkerste product. Mora Mora is een rum-infused liquor dat zijn opmars op de rummarkt aan het maken is. Met hun corporate uitstraling, gemixt met exotische tinten van Madagascar waar de oorsprong van de drank ligt, verkopen ze elke maand meer en meer door hun meertalige webshop die we maakten met de WordPress motor. 

Zelf benieuwd hoe deze rum smaakt? Bestel dan snel een flesje op www.rhum-moramora.com

Online cursus platform (Visible Bridges)

Visible Bridges is een bedrijf dat online cursussen verkoopt aan bedrijven en particulieren. Via een op maat gemaakt systeem op basis van WordPress kunnen zij heel gemakkelijk nieuwe cursussen online plaatsen en verkopen. Zij kunnen studenten onderwerpen aan quizes, certificaten verlenen en feedback ontvangen en geven. Daarnaast organiseren zij ook ervaringsreizen zoals zwemmen met dolfijnen. 

Interesse in een lichaamstaalcursus of zwemmen tussen dolfijnen in Egypte? Haast je dan naar hun website.

Wil je nog meer projecten zien die we maakten? Bezoek dan zeker onze portfolio.

Andere bekende websites die een WordPress motor gebruiken:

Onderstaande lijst is slechts een kleine selectie van bekende websites die ook WordPress gebruiken. Onderstaande websites hebben wij helaas genoeg niet gemaakt.

 • TechCrunch
 • The New yorker
 • BBC America
 • Bloomberg Professional
 • Sony Music
 • MTV News
 • Beyonce
 • Microsoft News Center
 • The Walt Disney Company
 • The New York Times
 • Mozilla
 • The Wall Street Journal

[foto’s van bekende bovenstaande logo’s]

Wat kan Bosh and Bordon voor jou doen?

Ben je een startup en denk je eraan om je nieuwe bedrijf professioneel op de markt te zetten? Ben je een bedrijf in groei en heb je nood aan een nieuwe branding? Ben je een gevestigde waarde en wil je alles opfrissen?

Is het antwoord op één van bovenstaande vragen ja? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De diensten die we aanbieden bevatten onder meer:

 • Storytelling
 • Naamscreatie
 • Logo en huisstijl ontwerp
 • Website en webshopcreatie
 • Packaging ontwerp
 • Contentcreatie
 • Fotografie
 • Voor- en natraject marketing
 • Ontwikkeling van backend systemen en platformen
 • Automatisatie

Hoe dan ook, alles begint bij een vrijblijvende babbel omtrent jouw noden en wensen. Contacteer ons en kom bij ons op de koffie om te zien wat wij eventueel voor jou kunnen doen. De koffie en ons team staan ALTIJD klaar. 

[Foto kantoor]